Hvad tænker andre om mig?

Mennesker er sociale væsener og vi er afhængige af vores relationer. Når vi er små er, vi dybt afhængige af de omsorgsgivere, der er omkring os. Når vi senere starter i institutioner og skoler, er vi dybt afhængige af, at bliver accepteret af de andre – af flokken.

Det bliver derfor hurtigt vigtig for os, hvordan andre opfatter os, sådan at vi sikre os en plads i vores flok. Dette gælder både i vores opvækstfamilie og i alle andre sociale sammenhænge hvor vi færdes.

De fleste har nok mindst én gang i deres liv prøvet at være udenfor. Enten i skolegården hvor man ikke måtte være med eller en fest, hvor man ikke blev inviteret. Eller mødt et andet menneske, der ganske enkelt ikke brød sig om en.

Det er derfor også meget forståeligt, at vi kommer til at beskæftige os en del med, hvad andre tænker om os. Da vi selvfølgelig gerne vil accepteres og respekteres i de sociale sammenhænge, vi indgår i. 

Desværre bliver ”de andres” tanker/dom ofte også den største forhindring i, at du måske helt tør vise hvem du er, voice din mening, gå din egen vej og gøre de ting der er vigtige for dig. 

I forhold til at frygte hvad andre tænker om dig, så er hemmeligheden den, at de ikke tænker så meget på dig. De har nemlig travlt med at tænke på dem selv og på hvad andre tænker om dem. De har slet ikke så meget tid til at tænke på dig eller om dig.

Hvad kan jeg selv gøre?

Så prøv om du kan tænke den tanke, næste gang du bliver ramt af nervøsiteten for at blive dømt af andre. Forestil dig hvad der ville kunne ske i dit liv, hvis du i stedet turde følge de ønsker og drømme du har.

Det kan være du drømmer om et nyt job, en helt anden karriere, et andet parforhold, nye tættere relationer, at komme ud af en relation, at dit privatliv skal se ud på en anden måde end nu eller måske har du bare en drøm, som du gerne vil handle på.

Det interessante her er, at uanset hvor meget du prøver, kan du alligevel ikke vide hvad de andre tænker. Og skulle de endelig tænke noget dårligt om dig så handler det alligevel kun om dem selv, deres fortid, deres fordomme, deres præferencer, deres frygt og misundelse – Det handler yderst sjældent om dig og den du er. 

Det her er dit liv så ta dine chancer, gå mod frygten og gør det du drømmer om. Har du brug for hjælp til dette, er du velkommen til at booke en gratis coachingsession hos mig.