Vidste du at…

Jeg synes det er fedt at vide, at når krisen banker på, så er det nu der sker et vendepunkt. Det er lige nu og her, vi bliver tvunget til at ændre vores måde at se tingene på, vores væren og ageren.

Det er spændende at se hvad Corona krisen bringer med sig af gode ting. De fleste kriser bringer også gode ting med sig. Hvordan vil det påvirke vores relationer på sigt, når vi igen får lov til at være sammen? Vil vi bruge mere tid på nærvær, på det at være fysisk sammen? Være mere taknemlige overfor det vi har? Jeg har set to af mine venner, udendørs og med god afstand. Dejligt at ses, men underligt ikke at kunne give dem det kram jeg plejer og sætter pris på. Og arbejdsmarkedet, gad vide hvordan det kommer til at se ud? Måske der vil komme mere fleksibilitet, mere tillid til den enkelte, nye og andre måder at arbejde på – hvem ved? 

Ordet Krise opstod i den antikke lægevidenskab i forbindelse med den kritiske fase i en febersygdom. Punktet er der, hvor feberen ændrede sig drastisk fra værende meget høj til pludselig meget lav. Enten blev man rask eller i værste fald blev man mere syg og døden kunne indtræffe. I dag dør men heldigvis sjældent af feber og lungebetændelse, så det med vendepunkt er det interessante her.